Imprimă această pagină

Prima întâlnire a proiectului ’’YES – Tineri specialişti în energie împotriva risipei de energie în şcolile din regiunile transfrontaliere’’

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Agenția de Management Energetic Maramureș (AMEMM) derulează, în parteneriat cu o organizaţie non profit în domeniul educaţiei din Ucraina, proiectul educațional "YES – Tineri specialişti în energie împotriva risipei de energie în şcolile din regiunile transfrontaliere" / HUSKROUA/ 1101/104, care își propune creşterea nivelului de conştientizare şi sustenabilitatea consumului de energie, reducerea emisiilor de carbon în şcolile implicate din regiunile transfrontaliere printr-un program educaţional comun menit să instruiască elevi cu vârste între 13-17 ani pentru a deprinde aptitudini practice în managementul energiei ce pot fi puse în practice în şcolile din care provin. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră (ENPI) Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2007-2013.

Partenerul ucrainean al proiectului, FORZA –Agenţia pentru Dezvoltarea Durabilă a Regiunii Carpatice ( Zakarpathia, UA), a organizat în data de 3 şi 4 februarie 2014 în localitatea Mukachevo (UA), prima întâlnire a proiectului "YES – Tineri specialişti în energie împotriva risipei de energie în şcolile din regiunile transfrontaliere", menită să marcheze începutul implementării proiectului mai sus amintit.

Evenimentul și-a propus să prezinte: obiectivul şi activităţile principalele, rezultatele şi beneficiarii proiectului sus menţionat, fiind o bună oportunitate pentru parteneri şi colaboratori să se familiarizeze cu implementarea proiectului. În cadrul acestui eveniment, Agenția de Management Energetic Maramureș a invitat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Maramureș- partener asociat în acest proiect, ai Colegiului Național Gheorghe Șincai Baia Mare, Colegiului Național Vasile Lucaciu Baia Mare respectiv Liceul de Artă Baia Mare.

Evenimentul și-a propus introducerea partenerilor transfrontalieri în sistemul educațional din cele două regiuni partenere, respectiv s-au prezentat preocupările școlilor partenere în domeniul eficientei energiei.

Partenerul ucrainean a implicat două dintre școlile cele mai prestigioase în cadrul acestui proiect, respectiv Școala nr.1 și 16 din Mukachevo, colaboratorii din județul nostru având posibilitatea de a vizita aceste instituții și de a evalua demersurile făcute de acestea înspre eficientizarea utilizării energiei.

Proiectul prevede organizarea de schimburi de experiență între școlile transfrontaliere partenere, iar următorul seminar este prevăzut a se desfășura în Maramureș.

Documente ataşate

Galerie de imagini